Het Festival van de Economie

Elk voorjaar kleurt Trento oranje

Trento organiseert elk jaar in de maand mei het Festival van de Economie. Vier niet te missen dagen met bijeenkomsten, lezingen, keynote speeches waaraan belangrijke sprekers deelnemen, geselecteerd uit de meest briljante geesten uit de wetenschappelijke en bestuurlijke wereld, belangrijke opinieleiders en experts van de meest uiteenlopende disciplines.

Voor elke editie wordt een hoofdthema gekozen, wat vervolgens aanleiding geeft tot een interessant en stimulerend debat en een rijk programma aan evenementen verspreid over de stad.

Het Festival van de Economie, Trentino - Italië

Een uitgebreid festival

Naast het festival is er het “Fuori Festival”, een buitenfestival met een boordevol indoor- en outdoor-programma, dat is bedoeld om het publiek van alle leeftijden te inspireren, informeren en vermaken.

Gekenmerkt door innovatieve benaderingen qua inhoud en format, heeft het tot doel de hele stad te animeren door evenementen aan te bieden die bedoeld zijn om jongeren in het algemeen aan te spreken, om nieuwe ideeën te inspireren en kracht bij te zetten dankzij het transversale perspectief.

Ook niet te missen zijn de programma's “Ontmoetingen met de auteur” en “Economieën van de regio’s”, het format van diepgaande analyse samengesteld op basis van de lokale realiteit, die een stem geeft aan lokale bedrijven en instellingen en daarbuiten.

Het Festival van de Economie, Trentino - Italië

Een duurzaam festival

Het Festival van de Economie heeft de ISO 20121:2012-certificering verkregen voor organisaties die zich inzetten om de milieu-, sociale en economische impact van een evenement te meten en te minimaliseren en de planning en de processen te verfijnen.

In lijn met de aanwijzingen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties zijn dit de behaalde doelstellingen:
# GOAL 4. Zorg voor kwalitatief hoogstaand, rechtvaardig en inclusief onderwijs en leermogelijkheden voor iedereen

# GOAL 5. Bereik gendergelijkheid en versterking van de positie van alle vrouwen en meisjes

# GOAL 11. Maak steden en woongebieden inclusief, veilig, blijvend en duurzaam

# GOAL 12. Garandeer duurzame productie- en consumptiemodellen

# GOAL 17. Versterk de middelen om de doelstellingen te verwezenlijken en vernieuw het mondiale partnerschap voor duurzame ontwikkeling.

ONTDEK HET FESTIVAL VAN DE ECONOMIE

Find out more
Published on 05/07/2024